Iako su poslovi javnih funkcionera često pod lupom, ono što rade njihovi najbliži članovi porodice neretko ostaje van domašaja javnosti. Ipak, deo informacija koji je isplivao pokazuje da su se predstavnici vlasti i te kako postarali za svoje porodice. Predstavljamo vam najpoznatije primere “burazerskih kombinacija”.

Andrej Vučić – siva eminencija SNS

O poslovanju brata predsednika Srbije Andreja Vučića javnost je prvi put saznala 2014. godine, kad se pojavila informacija da je firma “Asomakum” u njegovom vlasništvu. Istovoremeno, opozicija je tvrdila da pomenuta firma, pored toga što je u vlasništvu mlađeg Vučića, ne posluje u skladu sa zakonom.  Kako bi se odbranili od optužbi o povezanosti sa pomenutom firmom, iz vladajuće Srpske napredne stranke su isticali da je Andreju Vučiću ukraden identitet, odnosno da je zloupotrebljena njegova lična karta kako bi se registrovala pomenuta firma.

Foto;:Nova.rs

Pored firme “Asomakum”, mlađi brat predsednika Srbije se u delu javnosti percipira kao siva eminencija vlasti i kao neko ko disciplinuje odbore SNS širom zemlje, a njegovo ime se spominje i u slučaju “Jovanjica”. Javnost je za ovu aferu saznala od narodnog poslanika Miroslava Aleksića, koji je otvoreno Koluviju povezao sa porodicom Vučić, tvrdeći da je vlasnik “Jovanjice” tokom privođenja pokazivao falsifikovanu značku MUP, kao i da je u pomoć zvao predsednikovog brata Andreja Vučića.