PočetnaVestiBlace: Bojkot uspeo - Opozicija jedinstvena u bojkotu

Blace: Bojkot uspeo – Opozicija jedinstvena u bojkotu

Poštovani gradjani na opozicionoj sceni u Blacu situacija je kao i uobičajeno vrlo turbulenta. Srpska napredna stranka se podelila na dva dela dok je jedna frakcija preuzela odbor i opštinsku vlast druga je kolektivno prešla u redove SPS-a. Interesantna je činjenica da je po prelasku jedne od frakcija SNS u SPS dotadašnji član Glavnog odbora SPS iz Blaca, Miloš Rakonjac, podneo ostavku na sve stranačke funkcije i izašao iz stranke, a razlog je kako smo saznali da nije hteo da ulazi ni u kakvu priču sa ljudima koji su se nalazili na čelu odbečene frakcije SNS -a, koji su kompromitovani nezabeleženo i koji su u prethodnom periodu promenili čitav niz političkih stranaka.
Što se opozicije u Blacu tiče situacija je u potpunosti jasna sva relevantna opozicija je u bojkotu Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret 1 od 5 miliona (bojkot) koji se jednoglasno izjasnio za bojkot izbora kao i Pokret dveri koji je u fazi formiranja opštinskog odbora, a koji će po svemu sudeći kako su nam rekli dobri poznavaoci prilika u Blacu nezaobilazna politička snaga na čelu sa eminentnim opozicionim prvacima. U prilog opoziciji i zaslugom iste ide i činjenica da je za lokalne izbore na kojima ona ne učestvuje izbor minimalan.Kandidovano je svega 4 izborne liste i to SNS, SPS, DSS i SRS.
Niti jedna ,,opoziciona” lista poput UDS, Desnice, Zavetnika i ostalih nije uspela da sastavi listu i prikupi neophodan broj potpisa za lokalne izbore. Iz redova opozicije su nam rekli da ,,svi koji izlaze na izbore, a predstavljaju se kao opozicija predstavljaju produžene ruke vladajuće stranke. U trenutku kad Desanku Maksimović izbacuju škole,direktorku Osnovne škole Stojan Novaković, Danijelu Nikolić, razrešuje resorni ministar flagrantno zlouptrebljavajući svoja ovlašćenja samo zato jer nije htela da se pokloni i uzme člansku kartu Srpske napredne stranke govoriti o bilo kakvim izborima u sistemu vlasti Aleksandra Vučića, a on svakako jeste diktatorsko – mafijaški je besmisleno.Nema izbora u diktaturi!
Što se tiče kandidata za lokalne izbore, a i neko je to skoro i rekao Istorija poznaje političke klovnove, ali su oni marginalni u drštveno političkim prilikama i da uvek isplivavaju na površinu kada je u jednom društvu poremećen sistem vrednosti.Upravo je to njihov najbolji opis. Dodju tako ponekad vremena kad pamet zaćuti, budala, progovri, a fukara se obogati, ali tom periodu se bliži kraj je pamet progovorila, zato BOJKOT!”

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
34FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести