PočetnaVestiBlace - Veljović: Lokalitet u Prebrezi iz 13.veka - notorna glupost -...

Blace – Veljović: Lokalitet u Prebrezi iz 13.veka – notorna glupost – svako vreme ima svoje Feme

Nije retka pojava da se na javnim funcijama u opštinama i gradovima u Srbiji kao i u državnim organima često nalaze polupismeni, neobrazovani, nestručni ljudi bez trunke opšte kulture koji često nisu savladali čak ni osnove pojedinih predmeta iz osnovne i srednje škole. Karakterističan je primer Dragana Markovića Palme koji je izjavio ,,meni nisu svirali jedino Betoven i Mocart jer sam bio mali“.

Da opština Blace po ovom pitanju ne zaostaje za Jagodinom do pre neki dan najzaslužniji je bio Milan Ćurčić predsednik opštine Blace izjavama o uvodjenju vanrednog stanja umesto vanredne siutuacije i slavljem uz pevačicu za vreme policijskog časa. Medjutim ovih dana njegovu ulogu preuzela je zamenica predsednika opštine i poverenik SNS Blace, Suzana Veljović.

Izvor blizak SNS-u Blace za Otvrenosr.rs je naveo da je pre par dana prilikom obilaska paleontološkog nalazišta u selu Prebreza nadomak Blaca na pitanje prisutnih od kada potiče ovo paleontološko nalazište Suzana Veljović, poverenica SNS-a Blace, kao iz takta odgovorila: ,,Nalazište potiče iz 12,13 veka“?!
Da je reč o notornoj gluposti prisutnima je odmah bilo jasno. Lokalitet Prebreza star je izmedju 10 i 16 miliona godina. Reč je o svojevrsnom muzeju na otvorenom, gde dolazi uglavnom stručna javnost da proveri šta je do sada sve pronadjeno. Tu su replike okamenjih fosila, a orginali se nalaze u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu. Ovaj lokalitet predstavlja jedinstven spomenik prirode.

Postavlja se pitanje kako je Suzana Veljović uopšte imala prolazne ocene iz geografije u osnovnoj i srednjoj školi, jer se upravo ovaj predmet bavi izučavanjem izmedju ostalog fosila i paleontologije kao nauke o njima.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,124FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести